Ricke

Some description

Laura Ricketts är en mycket duktig stickerska från Indiana i USA. Hon är samtidigt en seriös forskare som för tre år sedan gjorde en forskningsresa på Nordkalotten för att studera de nordliga sätten att sticka vantar. Hon reste länge i Nord-Finland, Nord-Norge och i norra Sverige och besökte stickerskor. I första hand var hon mycket intresserad av de samiska mönstren och samernas hantverk. Hon höll många föredrag om sin forskning. På sin resa kontaktade hon mig och så träffades vi hemma hos oss för långa och intressanta samtal om mönster och stickning. Hur många foton hon tagit av olika mönster och tekniker är omöjligt att veta. En bok skulle det bli så småningom.

Varje jul kommer ett färgglatt julkort från Laura, så också i år. Jag hade inte mer än fått det i min hand så ville jag sätta igång med att rita ett mönster med utgångspunkt från hennes julkort . Men jag gjorde min vante i andra färger. Det är vanten Ricke.

Laura Ricketts har skrivit många artiklar om sina resor och den forskning hon bedriver. Hon har nu skrivit sin bok om samiska mönster. Hon stickar också upp vantar efter de gamla samiska mönster hon fått se.

Laura finns även med på Ravelry om du vill bekanta dig mer med henne. Hon är verkligen en inspirerande stickdesigner.

Såld
<< Tillbaka