Vantkalendern 2013

Vantar

 

Fair Isle 6
Felicia
Hjortronblomma
Höst
Inga
Kukkola
Min gubbavante
Par i fågel
Rogaland
Rosa
Rosa ros
Vante från Överkalix
Äppelvante

2012-01-11

Vantkalendern för 2013 finns än så länge bara i mitt huvud. Jag vet i stort vad den ska innehålla. Naturligtvis 12 bilder på vantar med mönster. Dessutom en grundbeskrivning. Ylva, vårt barnbarn och fotomodell för Vantboken och Vantkalendern 2012 har varit i Luleå, så nu är massor med bilder tagna. Jag är inte säker på vilken eller vilka som ska användas. Här bredvid finns ett exempel. Funderingar finns om att ha med några sticktekniker...

2012-02-01

Har varit till Hedenäset till bokförläggaren och pratat Vantkalender. Det är lite svårt att välja de vantar som ska vara med i kalendern. Det ska ju vara 12! Jag skulle kunna ha mycket fler! Det var 27 grader kallt ute. Burr. Nu ska jag fortsätta fundera på vantkalendern.

2012-02-12

Under helgen har jag valt ut de vantar som ska vara med i vantkalendern. Dessutom har jag skrivit och sett på mönstren. Allt verkar OK. Bokförläggaren har skickat ett förslag till omslag. Hon har utgått från bilden här bredvid. Det ser ut att bli jättefint. Nu är innehållet i vantkalendern överfört till USB- minnet. Bokförläggaren kommer och hämtar det i morgon.

2012-02-23

I dag har bokförläggaren varit och hämtat USB-minnet med Vantkalendern. Christina berättade att det är många förhandsbeställningar redan. Det är roligt att det finns intresse för att sticka vantar. Själv tycker jag om det. Mest tycker jag om att rita mönster. Att få idéer till mönster är kul. Varje dag händer det något som ger inspiration till att rita nya mönster.

2012-03-13

Upptäckte att Slöjdmagasinet har med Vantkalendern 2012 i sin annons som samlarobjekt! Det var intressant.

2012-04-20

Nu har jag sett Vantkalendern 2013! Oj, vad jag tycker den är vacker. Det beror nog på att Ylva är vacker. Det är redan många exemplar som levererats till beställare. 60 st. gick till en beställare!! I dag har jag redan vidareskickat beställningar till bokförlaget. Lumio. Jag stickar vidare så får vi se vad det blir längre fram. I mitten på maj ska jag till Jokkmokk och prata vantar. Där finns många intresserade.

 

2012-05-08

Jokkmokk har meddelat att vantpratet är uppskjutet till hösten på grund av att det blev inget av penningbidraget. -- Vantkalendern 2013 är ute i handeln nu. Jag har redan sett de som stickat vantar ur den. Fair Isle vanten blev fin i andra färger också. Själv tycker jag mycket om vanten Kukkola. Kanske beror det på att min pappa kommer från Övre Kukkola. --Priset på Vantkalendern 2013 varierar mycket. Det gjorde det på Vantkalendern 2012 också i början.

2012-09

Jag har varit i Kalix och Kiruna och visat upp vantar och berättat om mönster och inspiration.
Garnängeln är en fin garnaffär med massor av olika sorters garn.
Den finns i Kiruna och ägs av Åsa Törnman fd Nedlund. Bokförlaget Lumio
har meddelat att monternumret på Bokmässan är E03:01.
Det är samma plats som föregående år. Jag ska finnas där med
Vantkalendern 2013 och Vantboken förstås.
Min man Leif finns även han där med sin senaste bok  Pratuför.