Vantboken Solveigs vantar

Vantar i denna bok


Alvina
Anundsjövanten
Backtrav
Bandvante 2
Bladverk
Blekinge
Blåklint
Borghild
Brygge
Delsbovante
Elisabeth
Fair Isle 2
Fair Isle 3
Fem fåglar
Fiskbensmönstrad vante
Floda
Folklore 1
Folklore 2
Fågelvante från Island
Gammal fågel
Girona
Glad vante
Glädje
Go´kväll
Granar
Grannvante
Guatemala
Gudafoss
Hembygdsvante
Hjärtan på rad
Hjärtevante
Hundtand
Häggenås 1
Häggenås 2
Häggenås
Häggesta
Hälsingevante
Häst
Hästar
Höstmark
Ingemar
Irma
Isblomma
Islandsvante
Julvante
Jurva
Kalixvante
Kihnu-vante
Klöver
Knoppar
Korpela
Korsnäs
Kosmea
Kräftan
Labyrint
Lainio
Lappvante
Lasso
Leif
Lenas rosor
Liljor
Lila blomma
Lilja
Lovikkavante
Malax-vante
Malung
Margit
Mjölkört
Mockfjärd
Morgonstjärna
Mormorsvante
Munkabälte
Märta
Märta 2
Märta-hjärta
Märta-Stina
Mörka natten
Norberg
Norrbottensvante
Nyponros
Ovanåker
Pappa
Paracas
Pensé
Peru
Poro
Quetzal 1
Quetzal 2
Ramundvante
Randruta
Rasken
Rhodos 2
Rhodos 3
Ringvattnet
Romb
Rosa fåglar
Rosenvante
Rosor
Schersmin
Skog
Småfåglar
Småstjärnor
Soumak
Spindlar
Stefanskors
Stjärnor och fåglar
Stjärnros
Storbränna
Styvmorsviol
Svalört
Svampar
Tanos vante
Tornedalsrosen
Tre renar
Tromsö
Tulpaner
Två fåglar
Vante från Indal
Vante från Kimo
Vante från Pensala
Vit blomma
Vita rosor
Vår
Världens barn
Västerbotten
Vörå
Åkerbär
Älg
Ängel
Österlen
Österrike
Överhogdal

2010

Jag planerar och arbetar på att ge ut en bok, som ska innehålla ca 130 vantar och mönster. Dessutom text om vad som inspirerar mig till vantarna. Det kommer också att finnas många vackra bilder, som kan inspirera dig.

2010-03-19

Allt material till Vantboken SOLVEIGS VANTAR finns nu hos Lumios bokförlag som arbetar med layouten.

2010-04-28

159 sidor är korrekturlästa. Ungefär hälften är kvar. Mer  information om antal sidor och pris kommer under våren. Boken kan förhandsbeställas redan nu. Kontakta mig per mail. g.solveig.m.larsson@telia.com

2010-05-06

234 sidor är korrekturlästa. Kvar är kapitlen om Vantar från andra länder, Vantar från landsbygden, Lovikkavante, om Erika Aittamaa, Skaite-Maria ,och på slutet ett vantregister i alfabetisk ordning.

2010-05-12

300 sidor har jag korrekturläst.  Nu ska vantregistret sättas dit med namn på vantar och på vilken sida.

2010-05-27

Under juni skickas allt till tryckning. Om du förhandsbeställer blir priset 495 kr.  Du har juni månad på dig. Rek. pris är 595 kr.

Företag, firmor, föreningar får ett pris exkl. moms. Dessutom ges rabatt beroende på hur många som beställs.

A4 storlek, hårda pärmar, 134 mönster, vantbilder, många andra bilder, text om mina inspirationsmänniskor....

2010-06-26

Nu skickas allt till tryckeriet!! Bara vänta!!!      

2010-07-11

Provtrycket har kommit så nu ska allt kollas en gång till.

2010-07-19

Jag har kollat och kollat. Inte visste jag att det var ett sådant mastodontjobb att ge ut en bok. Nu ska provtrycket tillbaka till tryckeriet. Kanske det hinner bli augusti innan boken kommer ut.

2010-08-01

Tryckeriet har skickat en gång till för koll. Ja, ja det blir nog bra. Inte hade jag en aning om att det var så mycket korrekturläsning. Boken kommer alltså inte första veckan i augusti...

2010-08-24

Tryckeriet har meddelat att det är förseningar på grund av el- fel. Det är bara att vänta.

2010-08-31

Nu vet vi att det gemensamma boksläppet blir den 22 september.

2010-09-15

Jag har boken i min hand!! Fantastiskt! Ännu återstår mycket arbete. Alla som förhandsbeställt ska få sina böcker. T.o.m. idag har en affär förhandsbeställt. Man kan göra det ända till den 21 sept. Även privatpersoner kan beställa. Den 22 sept är det boksläpp. Då blir boken dyrare.

2010-09-22

Nu är boken ute i museer, garnaffärer och hantverksbutiker. Många har hört av sig till mig och talat om vad de tycker om Vantboken. jag blir så glad så jag vet inte om det är en dröm eller verklighet. Alla säger att boken är fin, vacker, suverän ....... Nu är det bokmässan några dagar. Sedan får vi se vad som händer.

2010-09-27

Bokmässan är över och vardagen är här. De vantböcker som förlagschefen tog med till mässan såldes slut och sedan blev det att skriva upp sig för beställning av Vantboken. Jag pratade med väldigt många om stickning och inspiration. Den första som kom och tittade på boken var en slöjdlärare i trä. Han ville veta varifrån jag får inspirationen. Vi pratade en lång stund. Skolan skulle beställa boken. Jag tyckte det var trevliga dagar på mässan. .... Ylva kom dit också. Det är flickan på omslaget, mitt barnbarn. Det finns bilder inne i boken också med Ylva.

2010-10-14

Jag har varit och föreläst om vantar, inspiration och vantarnas historia i Robbgården i Boden. Där var ett gäng väldigt intresserade kvinnor och en man. Även han intresserad. Det var en lyckad kväll. Nästa gång blir det till Kalix. Jag ska vara i Garnboden på lördag den 23 okt. under öppetiden.

2010-10-24

Jag har varit i Kalix i Garnboden. Jag hade med mig vantar och Vantböcker. Det var väldigt många som kom  dit. Det hade varit annons om att jag skulle vara där och signera vantböcker vid köp. Naturligtvis kände jag många. Det var trevligt att ses och prata. Ägaren  till Garnboden Lis-Marie, hade tydligen kommit på något bra. Det kom många! Två kartonger blev tomma. Jag fick sälja vantar också!

2010-10-26

Jag har varit till PRO i Råneå och pratat författarskap tillsammans med min man Leif Larsson och Hillevi S Hansson. Jag berättade också om vantar. Även här var det trevliga människor.

2010-11-05--07

Tre dagar i Arcushallen under Hantverksdagarna. Det blev intensiva dagar. Många intresserade av Vantboken och vantarna som jag gjort.

2010-11-12--13

Tornedalsfesten i Kulturens Hus. Eftersom jag är en utflyttade tornedaling var jag där med Vantbok och vantar. Oj vad många gamla, verkligt gamla klasskamrater jag träffade. Roligt! -En konstnär, som heter Bengt Frank, tyckte att mina mönster var som konstverk. Jag blev riktigt stolt.!

2010-11-16

Levererade fler Vantböcker till Norrbottens Museum.

2010-11-30

Väldigt många böcker är sålda. Jag var på Julmarknaden i museet under första advent. Nu är det snart jul och det känns som om det har varit en jobbig höst. Samtidigt är jag glad över att många tycker att boken är fin.

2010-12-07

Det är roligt när Berit tar kontakt och berättar att hon stickat klart t.ex. Änglavantar, och dessutom visar dem i bild, men att de är röd-vita och inte  blå-vita som jag hade stickat. De blev vackra! Meningen är ju att boken ska vara till inspiration också. Eller att Maggan håller på med ett par Hundtandsvantar till sin son. Naturligtvis har hon ökat antalet maskor. Det blir nog många stickade vantpar.!

2011-01-13

Gott nytt år!! Bokförläggaren var och hälsade på. Hon berättade att det blir nog en nytryckning.Vantboken har snart sålt slut. Det låter väl roligt. --Jag får många samtal per mail och per telefon om vantar och mönster och garn. Svaren kan jag.

2011-01-21

I går kväll var det författarafton hemma hos oss. Leif, min man, berättade om skrivande och jag om Vantboken. Nytryckningen är på gång. 18 febr. väntas nya upplagan vara här. Efter författaraftonens slut pratade jag med en översättare om min Vantbok. Han sa att han kunde göra det. Men boken ska ju ut i USA. Det måste till någon däröver som tar på sig ansvaret för boken,.. antar jag . Finns det någon????

2011-02-01

Bokförläggaren rapporterar att första upplagan av vantboken är slut. Den 18 februari kommer nästa upplaga från tryckeriet.  Jag stickar vidare. I dag är det en Svanvante, svart- blå, som jag stickar. -------- Inga - Lill skickade en påse med växtfärgat garn. Färgat av tagetes t.ex. Få se vad det blir av dessa garnnystan.

2011-02-05

Upptäckte att jag hade glömt några ord på en stickbeskrivning sid 153. Jag har skrivit det som det ska vara, högst upp på denna sida om Boktips. Angående växtfärgade garnet håller det på att bli ett par Norrbottensvantar. De blir nog klara nu till helgen.

2011-02-23

Bokförläggaren har lämnat två kartonger med Vantböcker till mig i Luleå. Senare på kvällen kom en förfrågan  angående försäljning av Vantboken i USA. Få se vad det blir av det.!?

2011-08-18

Priset på Vantboken är 495kr. Bokförläggaren bestämmer det.     --- I sommar har jag varit till Kvikkjokk och till Jukkasjärvi med vantar, Vantboken och Vantkalendern.  Det har varit lika trevligt båda gångerna . Dessutom har vi haft tur med vädret. Nu ritar jag nya mönster och för in på hemsidan så fort vanten är färdig. Det är det som är roligt, att rita mönster. -- Det här året åker jag inte ner till bokmässan, men både Vantboken och Vantkalendern kommer att finnas där   i Lumios monter.

2011-09-20

Några har mailat och velat köpa mönster på vantar som finns på hemsidan. Det går jättebra. Jag skickar både bild på vanten och mönster. 40kr sätter man in på mitt vantkonto. Men det finns fortfarande 134 mönster i Vantboken och 12 i Vantkalendern 2012 Solveigs vantar. 

2011-09-26

Nu har Vantboken varit på Bokmässan i Göteborg för andra året i följd. Rapporter har kommit att det har gått bra.

2011-10-06

Nu har jag varit i Piteå på Stadsbiblioteket och pratat vantar. Vädret var inte det bästa men fullt med kvinnor med samma intresse som jag. Jag hade med vantar, garn, Vantboken och Vantkalendern. Min man berättade först om sina böcker. Han har gett ut 4st på 1,5 år. Sedan berättade jag till bilder som jag visade med en s.k. kanon. Jag tyckte det gick bra. Många frågade om stickning och mönster. Det var mycket trevligt.

2011-10-18

I dag har kvinnor inom hemslöjden i Norrbotten träffats i Storforsen, Älvsbyn. Vi var ca 40 personer, som åt, pratade och hade trevligt. Jättegott fikabröd. Mums. Det roligaste som hände var att jag fick en present av Lena Kemi, Jokkmokk.  Det var ett brunt kuvert med ett vykort i, som hon gjort och där stod det att hon tackar mig för Vantboken, som inspirerat henne att börja rita egna mönster. Sedan låg det flera kopior på mönster som Lena ritat. Ex. Fjällsippa, Hägg, Blåklockor,... Det märktes att det var en konstnär som ritat. De var vackra!! Det blev en lång dag i Storforsen, men jag var jätteglad. Nästa träff blir i Arjeplog i mars 2012.

2011-10-20

I dag var jag inbjuden till slöjdhuset i Ersboda. Först åt vi mat och sedan  visade jag bildspelet och berättade om vantar och inspiration. Som alltid var intresset stort och trevligt var det. Kvällen blev ganska lång. Sålde förresten Vantböcker och Vantkalendrar!

2011-11-30

I går kväll var vi, Leif och jag inbjudna till Kickis garn i Norrfjärden. En väldigt fin garnbutik. Det fanns garner som jag aldrig sett förut. Där fanns fikabord och stolar också. Det var stickcafé -kväll. Det blev 22 personer som lyssnade och tittade. Leif började med att helt kort berätta om sina senaste två böcker. Novellsamlingen " Jag fick heta Anders" och " Hörddu fröken". Sedan fortsatte jag och berättade om vantar och historier om dem. Jag blir så glad när jag märker att människor är intresserade. Och det var de. Gott fika bröd också! Några satt och stickade vantar ur Vantboken!

2012-01-20

Ja, nu är det ett nytt år. Jag fortsätter att sticka vantar. Men framför allt jag ritar mönster. Nu har jag blivit inbjuden till biblioteket i Älvsbyn den 15 febr. Jag ska  visa ett bildspel och vantar.  Dessutom ska jag ha med några Vantböcker om någon önskar köpa. Det är alltid extra pris när de kommer och lyssnar på mig.  Min man Leif ska inleda med att berätta om sina böcker.  Han har ju gett ut 4 böcker nu och har 4 nya på gång. Jag har fått mail från USA om att de vill kunna köpa Vantboken genom Ravelry. Nu är ju Vantboken på svenska! Få se hur det går.

2012-03-16--17

Jag har under två dagar varit i den lilla byn Lovikka. Där var det Vantfestival. jag var inbjuden att vara med i en jury, som skulle välja ut den finaste vanten, stickad, nålbunden eller tovad. Lena Erikssons vante vann. jag kallar den Hjortronmyr. Smygmaskevirkad. God stämning hela tiden . Den första dagen var vikt för skolelever. Jag berättade om vantar för dem . De var indelade i tre grupper, ca 40-30 i varje grupp . De fick även se på teater om Erika Aitamaa, lovikkavantens skapare. På lördag var det dags för allmänheten. Jag berättade hela tiden för alla intresserade, och alla som kom var ju intresserade. Vi tror att det var 300 personer som besökte Vantfestivalen. Man kan kalla det för succé! Väldigt bra var det. Det fanns även visning av hur man gör lovikkagarn, hur man broderar på lovikkavantar m.m. Utanför fanns en jättelovikkavante av snö. Inne åt vi lovikkatårtor! Allt var bra. 

Det går bra att beställa Vantboken genom Lumios Förlag. www.lumio.se

2012-08-29

Vantsäsongen är i gång. Under helgen som varit har jag varit med böcker och vantar i Boden på deras Skördemarknad. Väldigt mycket folk. I går den 28 augusti pratade jag vantar i Prästgården i Kalix inför ett gäng handarbetsintresserade damer. Det var roligt. Nu på fredag kommer jag att finnas i Kiruna på garnaffären Garnängeln. Ägaren Åsa Törnman har inbjudit mig dit. Vi fortsätter sedan norröver till Björkliden. När jag pratar och berättar om inspiration och stickhistoria får de som kommit dit till mötet köpa boken av mig för ett lite billigare pris än annars. Bokförläggaren har förslagit det.

2012-09-11

Jag har varit på en Litterär salong i Piteå. berättade om Vantboken. Leif Larsson, min man, berättade lite mer omfattande om sitt författarskap. Vi knöt nya bekantskaper. Det var trevligt.

2012-09-27--30

BOKMÄSSAN i Göteborg. Åh vad mycket folk! Jag hade med mig vantar, Vantkalendrar och Vantböcker. Jag pratade och berättade väldigt mycket. Ylva Abrahamsson, omslagsflickan på Vantboken och Vantkalendern, kom från Lund för att närvara ett tag på mässan.

2012-10-05

Höstmässa 55+ i Arcushallen i Luleå. Var där med mina attiraljer. Det var inte lika mycket folk som det brukar. men många intresserade av Vantkalendern. Får fundera. Det blir kanske en för 2014 också. Vantmönster saknas inte. Jag var bara en dag , för på söndag fyllde jag år.

 

2014-01-14

Efter många många förfrågningar har bokförläggaren beslutat att Vantboken ska tryckas en tredje gång.
Den som vill förhandsbeställa boken kan göra det på bokförlaget Lumio. Priset är då 450SEK.

20140726

Nu är den tredje tryckningen klar. Den stora Vantboken är ute
i handeln. Den går bra att beställa från Lumios förlag www.lumio.se