Inspiration från Norr

Vantar

 

Adela
Anna Teresia
Margona
Aunes
Björkliden
Blåklockor
Britta-vante
Cyklamen
Elli
Erna
Evas vante
Fjällsippa
Friarvante
Grodan
Gällivare
Igelkott
Jukkasjärvivante
Katarina
Kronan
Lappljung
Linda
Lisa Z
Lisa
Ljung
Lönn
Maja
Majorov
Nestor
Norrbottensvante med stjärna
Ottilia
Pia
Pirjo
Polarnatt
Nya Porjus
Renvante
Rönn
Selet
Sommar
Spira
Stjärnflocka
Stjärnvit
Kalixvanten
Vante från Överkalix
Vivi

2012-11-12

Nu arbetar jag med ett nytt projekt . En bok eller ett häfte med vantmönster med inspiration från norr. Eftersom jag själv bor här uppe i Norrbotten, i norra delen av Sverige, är det verkligen intressant. Jag vill föra traditionen vidare med mönstrade yllevantar. Det finns så mycket att hämta inspiration från. Det blir ungefär 35-40 mönster. Sedan bilder förstås. Text om någon kvinna ska det också finnas.

2012-12-01

Ja, nu är det färdigjobbat. Bokförläggaren har varit här och vi har sett på mina förslag om vantar och texter. Nu har hon tagit med sig allt. För mig återstår att vänta och vänta. Jag vet att: under mars månad ska allt vara klart. Det vill säga, jag ska ha en bok eller ett häfte i handen. I mitten på mars ska jag vara med på Litt-mässan i Umeå tillsammans med bokförlaget Lumio. Jag ska också ha en föreläsning om Inspiration från norr. Det ska bli spännande

2012-12-10

Det är roligt att se i tidningen NSD reportage och bilder som har anknytning till Vantboken. Nu har det varit två dagar i rad om duktiga stickerskor. På bilderna kan man se vantar från Vantboken liggandes på ett bord. Även Vantboken syntes på en av bilderna.

2013-01-22

I dag kom de första sidorna per mail. Vad fina de är. Har suttit och granskat texten. Omslaget har bokförläggaren gett ett förslag till.

Visst är hon fin, vårt barnbarn Ylva. Troligen blir omslaget så. Vantarna är Lisa Z. Mönster på dem finns i den  nya boken.

2013-01-29

Nu har jag skickat in rättningar. Det blir så fint. Väntar med spänning på den dag när boken kommer från tryckeriet. Jag tror den blir bättre än den första! Min bokförläggare har gett mig ett pris för de som förhandsbeställa privat= 250 kr per bok. Butiker betalar 195kr per bok.  Och jag fortsätter att rita mönster.

2013-01-30

Det går bra att förhandsbeställa genom mig eller genom  www.lumio.se

2013-02-15

Bokförläggaren Christina Snell Lumio kom hit med provtrycket. Fint!
Nu ska jag gå igenom sidorna och se om det är något som ska ändras.
Sedan ska den tryckas. Det är många som har förhandsbeställt redan.
Boken ska vara klar till mitten av mars.
Då ska vi till Littfesten i Umeå, den 14-16 mars.

På bilden kan du se vad jag åstadkommit. 
Vantkalendern 2012 är slutsåld!! Vantboken är slutsåld. Tredje tryckningen är på gång. Inspiration från norr är fin tycker jag!. 

 

2013-04-10

Nu har vi varit och hämtat de nya böckerna. Vi har lämnat böcker till de som förhandsbeställt i Kalix. Bokförläggaren håller på med utskick också. 

2013-05-02

Nu finns boken på affärer. Jag har fått samtal om boken. Vanja ringde idag. Hon tackade för mina vantböcker och sa, att hon tycker så mycket om dem. Det är klart jag blir glad att få höra det. Dessutom såg hon fram mot en ny vantkalender, 2014. Mina tankar har faktiskt satt igång. Jag har ju stickat mönster från öar. Kanske det blir en vantkalender med vantmönster från olika öar.

2013-08-30

Nu har det hänt något angående översättning och försäljning i USA. Det verkar spännande. Men... det är inte klart ännu.

2013-10-28

Kontrakt skrivet med Trafalgar Square Books i Vermont i USA för amerikansk utgivning av " Inspiration från norr". Det blir troligast  till hösten 2014.

2014-01-12

 Nu är det nytt år och vi har stora förväntningar på vad som kommer att hända i USA.

2014-04-17

Min bokförläggare Christina Snell Lumio har meddelat mig att titeln på boken i USA blir:

Solveig´s Mittens- Over 40 Handknit Patterns Inspired by
the Landscape, Legends, and Lasting
Traditions of Northern Sweden

 

Some description

 

 Så ser den ut, boken som kommer ut i USA. Man kan förhandsbeställa den på Amazon.com.
Februari 2015 är den ute i handeln.